Főoldal » Járművek » Eredetiségvizsgálat – Miért fontos?
eredetiségvizsgálat

Eredetiségvizsgálat – Miért fontos?

Gépjármű vásárlását tervezi, és szeretné tudni, milyen feladatok várnak Önre? Megtalálta az igényeinek megfelelő autót, és alig várja, hogy útnak induljon vele? Fontos, hogy tudja, semmiképp sem maradhat el eredetiségvizsgálat, ugyanis ennek során állapítható meg a jármű egyedi azonosító jeleinek eredetisége.

Nem csak a külföldről behozott autó esetében van szükség az eredetvizsgálatra, hanem minden gépjármű átírásakor nélkülözhetetlen. Ha szeretne forgalomból végleg kivont járművet ismét forgalomba helyezni, szintén nem maradhat el az eredetiségvizsgálat. Az eredetvizsga célja a jármű adatainak, eredetének ellenőrzése, amelyek alapján megtudhatja, hogy vannak-e esetleges hibák, bűncselekményre utaló nyomok. A díjak több szempont szerint változnak, annak megfelelően térnek el egymástól, hogy milyen kategóriába tartozó személygépkocsiról, motorkerékpárról, tehergépkocsiról, autóbuszról, vagy pótkocsiról van szó. A pontos árról célszerű az eredetvizsgálat előtt tájékozódni, így nem éri meglepetés. Érdemes tudni, hogy a még fel nem használt eredetvizsga 60 napig érvényes, és minden tulajdonosváltáskor újat kell készíteni. Megkímélheti magát a kellemetlenségektől, ha figyelmet fordít arra, hogy az adásvételi szerződés aláírására a sikeres eredetvizsgálatot követően kerüljön sor.

Intézze egyszerűen és gyorsan a gépjármű használatához nélkülözhetetlen eredetiségvizsgálatot! Kérje cégünk, a CARACE Autótechnika Kft. szakembereinek segítségét! Minden fontos információt átadunk annak érdekében, hogy semmilyen probléma ne merüljön fel az ügyintézés során, és minél hamarabb útnak tudjon indulni a járművel. Lehetőséget adunk az online időpontfoglalásra, így kényelmesen kiválaszthatja az Ön számára megfelelő napot.

Tájékozódjon az eredetvizsgával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról a www.caracekft.hu internetes oldalon! Amennyiben kérdése merül fel, készséggel állunk a rendelkezésére a 06-70-6181726-os telefonszámunkon, vagy küldjön üzenetet a karasz.imre@carace.hu e-mail címre!

Leave a Reply