Főoldal » Járművek » Mit nézzünk át a műszaki vizsga előtt a járművünkön?
Mit nézzünk át a műszaki vizsga előtt a járművünkön?

Mit nézzünk át a műszaki vizsga előtt a járművünkön?

Hamarosan műszaki vizsgára viszi gépjárművét? Nem szeretné, ha ott derülnének ki az autóval kapcsolatos hibák? Megelőzheti a kellemetlenségeket, ha időt szán az átvizsgálásra. Néhány elem szemrevételezése megóvhatja a későbbi gondoktól. A műszaki vizsgára akár online is foglalhat időpontot, felesleges várakozás nélkül.

Bármilyen típusú autóval rendelkezünk, az újonnan forgalomba helyezést követő negyedik évben, ezután pedig kétévente kötelező a műszaki vizsga. Fontos, hogy figyelemmel kísérjük a lejárati időpontot, ugyanis ha ezt mellőzzük, bírságot szabhatnak ki ránk. Nem csak az autók, hanem más közlekedési eszközök, utánfutók, és mezőgazdasági vontatók esetében is elengedhetetlen a műszaki vizsga. Az előre meghatározott, alap vizsgadíjon kívül nem szükséges más miatt fizetnünk, ha a szakemberek nem találnak rendellenességet. A rendszeres szervizelés, a hibásan működő alkatrészek cseréje biztosít minket arról, hogy ne kelljen váratlan meglepetésekkel számolnunk, azonban semmiképp sem árt az otthoni átvizsgálás, mielőtt műszaki vizsgára visszük a járművet. A szélvédő állapota, a repedések, a kavicsfelverődés okozta sérülés, a fóliával sötétítés mértéke mind fontos tényezők. A világítóberendezések helyes működése, a búrák törésmentessége, a karosszéria kitűnő állapota, a kifogástalan gumiabroncsok szintén elengedhetetlenek. Néhány elem esetében fel kell készülnünk arra, hogy ha nem gyári típus van felszerelve, kérhetik a műbizonylatot. Az utastérben található biztonsági övek akadálytalan használata, az ülések stabil rögzítése, a műszerek gondtalan alkalmazása szintén nélkülözhetetlen. Ha átnéztük mindezeket, és még biztosabbak szeretnénk lenni a sikeres műszaki vizsgában, érdemes a gépjárművet speciális eszközökkel is átvizsgáltatni.

Gördülékeny és gyors munkavégzéssel, rugalmas ügyintézéssel várjuk a Carace Kft.-nél. Megbízhatóan és pontosan teljesítjük a ránk bízott feladatokat. Teljes körű segítséget nyújtunk annak érdekében, hogy sikeres műszaki vizsgán legyen túl. Online és telefonon is jelentkezhet az igényeinek legmegfelelőbb műszaki vizsga időpontra. Részletesen informáljuk a tudnivalókról, és egyedi esetekben is rendelkezésére állunk. Tudjon meg többet tevékenységünkről a www.caracekft.hu weboldalunkon!

Közlekedjen minél hamarabb biztonságban! Legyen elégedett járműve állapotával, és intézze gördülékenyen a műszaki vizsgával kapcsolatos teendőket! Keressen bennünket telefonon a 06-23-365-623-as számunkon, vagy az info@carace.hu e-mail címünkön!

Leave a Reply