Főoldal » Járművek » Miért fontos a megfelelő fékfolyadékok használata?

Miért fontos a megfelelő fékfolyadékok használata?

Rendszeresen indul útnak autójával, ezért fontos, hogy mindig kifogástalan állapotban legyenek az egyes elemek? Igyekszik elegendő figyelmet fordítani az alkatrészek ellenőrzésére, valamint a különböző anyagok utánpótlására? Nem szabad megfeledkeznie a fékfolyadékokról sem, hiszen ezek adalékolásán is múlik a biztonságos, balesetmentes közlekedés.

A fékfolyadék feladata a nyomásközvetítés a főfékhenger és a kerékfékhengerek között. Forráspontja az idő elteltével folyamatosan csökken, hiszen a víztartalma növekedik, ami több helyen bekerülhet a rendszerbe. A fékfolyadék hidraulikus folyadék, amely szinte összenyomhatatlan, ezáltal tudja továbbítani a fékerőt a pedáltól a kerekekig. Azért fontos, hogy a forráspontja ne süllyedjen nagymértékben, mert ha részben gáz lesz az anyag, ami a fékerőt továbbítja, akkor már összenyomható. Ennek következtében nem megfelelő az erő továbbítása, és nem tudunk biztonságosan közlekedni. A fékfolyadék állapota nem befolyásolja a gépjárművek reggeli indítását, így nincs szükség a gyakori ellenőrzésére. A legelhanyagoltabb karbantartási műveletek közé sorolhatjuk, ugyanis kettő évenként javasolt a cseréje. Amikor kiválasztjuk a megfelelő fékfolyadékot, figyelembe kell vennünk a jármű típusát, valamint azt is, hogy a korábbiakban milyen készítményt használtunk. A legegyszerűbb, ha online rendeljük meg a szükséges terméket.

Fékfolyadékok széles kínálatával állunk rendelkezésére Olajbörze kenőanyag webáruházunkban! Részletes információt nyújtunk arról, hogy mi határozza meg a fékfolyadék minőségét, és többféle terméket nyújtunk kedvező áron, amelyek között biztos, hogy megtalálja a saját gépjárműve számára ideális fajtát. Látogasson el akár már most www.olajborze.hu internetes oldalunkra, és fedezze fel kínálatunkat!

Ügyeljen a különböző anyagok mennyiségére és minőségére, amelyek nélkülözhetetlenek autója gondtalan üzemeltetése során! Megbízható fékfolyadékok és egyéb elengedhetetlen kellékek pótlásáért nézzen körül nálunk! Kérdéseivel forduljon hozzánk a 06-30-264-1907-es telefonszámon vagy az info@goldenlube.hu e-mail címen!

Leave a Reply