Főoldal » Járművek » Mire ügyeljünk a gumiabroncsok állapotának ellenőrzésénél?
autógumik

Mire ügyeljünk a gumiabroncsok állapotának ellenőrzésénél?

Rendszeresen közlekedik autójával, ezért igyekszik minden alkatrész állapotát ellenőrizni? A gumiabroncsok meghatározó szerepet játszanak, ezért nagyon fontos, hogy kiemelt figyelmet fordítson mind a négy autógumira. Azon kívül, hogy nélkülözhetetlen az évszaknak megfelelő gumiabroncsok használata, más tényezőkre is szükséges ügyelni.

A gumiabroncsok biztosítják a kapcsolatot autónk és az út között. A hajtó- és fékezőerő továbbításában, a kormányozhatóság meghatározásában, az úttartásban és a tapadásban egyaránt részt vesznek. Ha kívülről nézzük a gumiabroncsokat, úgy tűnhet, mintha csak gumiból állnának, azonban a szerkezetük ennél jóval összetettebb. Érdemes megismerkednünk a különböző részeivel, hiszen előnyünkre válhat a későbbiekben. Ennél még fontosabb, hogy tisztában legyünk a gumiabroncsok fajtáival. Téli gumik, nyári gumik, és négyévszakos gumik közül választhatjuk ki azokat, amelyekre éppen szükségünk van.

Bármelyik típust alkalmazzuk éppen, nélkülözhetetlen az időszakos ellenőrzés. Célszerű figyelmet fordítanunk a következőkre: legyen megfelelő a levegőnyomás, biztosítsuk a kifogástalan szelepeket, vizsgáljuk a sérülések nyomait és a futófelület kopásának mértékét, valamint a kerékcsavarokról sem szabad megfeledkeznünk. Problémát okozhatnak a mintázatba beszorult idegen tárgyak, a futófelület egyenetlen kopása, a látható kopásjelző sávok. Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy bátran használhatjuk a gumiabroncsokat, érdemes szakemberek tanácsát kérnünk, és időben lecserélnünk az autógumikat.

Biztonságos vezethetőség és kényelmes utazás céljából készséggel állunk rendelkezésére az AR-GO Bt. munkatársaiként. Magas minőségű gumiabroncsok széles választékával várjuk, nálunk könnyen rátalálhat az autójának megfelelő típusra. Akciókkal és teljes körű szerviz szolgáltatással igyekszünk eleget tenni elvárásainak. Tudjon meg többet tevékenységünkről a www.ar-go.hu weboldalunkon!

Ellenőrizze rendszeresen a gumiabroncsokat, hogy időben észrevegye a gondokat! Kiváló minőségű autógumik beszerzése céljából és gumiszerelés ügyében forduljon hozzánk bátran! Hívjon minket a 06-1-431-9407-es telefonszámunkon vagy írjon nekünk az argoabroncs@t-email.hu címünkre!

Leave a Reply